Rode Ster Belgrado moet Europa League-wedstrijd zonder publi…

0
62


Rode Ster Belgrado moet haar thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou in de zestiende finales van de Europa League zonder publiek spelen. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA straft de Servische club hiermee voor het wangedrag van de fans tijdens de uitwedstrijd eind november in de groepsfase tegen BATE Borisov.

De Servische supporters die naar Wit-Rusland waren gereisd, lieten zich met spandoeken en gezang lovend uit over Ratko Mladic, de voormalige legercommondant die in november vanwege genocide en oorlogsmisdaden tot levenslang werd veroordeeld. De UEFA nam de zaak hoog op. Volgens de Europese bond hebben de fans van Rode Ster zich schuldig gemaakt aan racistisch en discriminerend gedrag.

De club uit Belgrado moet niet alleen een thuiswedstrijd zonder publiek spelen, maar ook een boete van 50.000 euro betalen. Rode Ster overweegt in beroep te gaan. De club heeft al 28.000 kaartjes verkocht voor de thuiswedstrijd op 13 februari tegen CSKA Moskou. Een andere Servische club, Partizan Belgrado, moet 30.000 euro betalen omdat fans vuurwerk afstaken en het veld op kwamen in de thuiswedstrijd tegen Young Boys.Read The Story Here

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here